Mijn zeemansloopbaan.Homepage


Mijn foto album


Mijn profiel


Mijn zeemansloopbaan


Favoriete links


Mijn eerste reis.


In 1973 ging ik als leerling werktuigkundige varen op de Streefkerk. Een reis naar Zuid Afrika. Hwtk was Kleymeer, second Van Kruining, Jan Steijnwas derde , Ron Brands vijfde en collega Bert van der Belt.Mijn tweede schip.


De Leuve Lloyd was een prachtig schip. Gebouwd in 1967 en 's avonds en 's nachts onbemande machinekamer. Hwtk van der Stok, second Van Buren, meneer drie Leo Nagtegaal, Bram en Lies Minderhoud.

Kapitein "Bolle" Visser was een ECHTE kapitein. Een man die ook zonder loods durfde te varen als dat zo moest. Dat soort zie je niet veel.


Nu heb ik als leerling wel drie reizen achter elkaar gemaakt op de Leuve Lloyd. Drie maal naar Nieuw Zeeland.


Weer een jaar naar school.

Eind augustus 1974 ging ik weer naar school op de Schipluidenlaan in Amsterdam. Samen met Aad Veenman werkte ik aan onze afstudeeropdracht onder begeleiding van de heer Schoen. Ook kreeg ik verkering met mijn buurmeisje Annemieke. Die verkering duurde tot ik meen eind 1978, dus vier jaar.


Mijn derde schip.

Met de Neder Weser naar de Perzische Golf. Nu als vijfde wtk. Ruud Vogelenzang als vierde - had zijn vrouw bij zich. Hans Verbeek als derde wtk. Job Beekman als derde stuurman. Piet de Heij uit Zwanenburg als bankwerker.

Maanden voor anker bij Khorramshar en dan uiteindelijk lossen op de Shat al Arab. Af en toe stand by om je kont te keren op het getij.


De Neder Ebro.

Op dit schip was ik vierde wtk. Tweede stuurman was Wim Noordhoek.


Leuve Lloyd

Als vierde werktuigkundige maakte ik nog een reis op de Leuve Lloyd. Daar voelde ik me bijzonder thuis. Alsof ik met mijn ogen dicht door de machinekamer kon lopen. Toen nog een kustreis op het stoomschip de Abel Tasman. Wel aardig om op een stoomschip te hebben gezeten. Toen nog met twee werktuigkundigen op 1 wacht. Dat is nu allemaal verdwenen.


Mijn laatste reis.

Als derde werktuigkundige op een tamelijk oude bulkcarrier. Rare jongens, die van de HBT. Zuiniger volk dan dat heb ik daarna nooit meer gezien. Assistent Toon deed het werk.

Na de zomer van 1979 het leven aan de wal voortgezet.